top of page

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

OPENING ACT: TNT
ON DECKS DJ GZAS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ARCH CLUB
Κωνσταντινουπόλεως 111, Αθήνα

Ο ζωντανός θρύλος του επαναστατικού Hip Hop ζωντανά για πρώτη φορά στη Ελλάδα για μία μοναδική εμφάνιση. Ο Immortal Technique για πάνω από δύο δεκαετίες είναι γνωστός ως ο κορυφαίος εκπρόσωπος του πολιτικοποιημένου Hip Hop αλλά και επίσης ως ένας από τους πιο διαβόητους battle rappers που έχει βγάλε ποτέ η Νέα Υόρκη.

Ο Felipe Andres Coronel, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Περού αλλά η οικογένειά του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όταν ο ίδιος ήταν 2 ετών, ώστε να ξεφύγουν από τον περουβιανό εμφύλιο. Μεγάλωσε στο Harlem σε μία περίοδο που η περιοχή ήταν διαβόητη για την επικινδυνότητά της. Μετά από πολλές φορές που είχε συλληφθεί, κατέληξε στη φυλακή για ένα χρόνο στα μέσα των 90s.

Με την αποφυλάκισή του, πήρε σβάρνα όλα τα μεγάλα rap battles της Νέας Υόρκης από τα περισσότερα από τα οποία έφυγε νικητής, φτιάχνοντας μία φήμη ως ένας από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους στο μικρόφωνο. Το 2001 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ Revolutionary Vol.1 , ανεξάρτητα χωρίς δισκογραφική, χρηματοδοτούμενο από τα χρήματα που κέρδιζε στα rap battles. Ο δίσκος έγινε αμέσως τεράστια underground επιτυχία με το κομμάτι “Dance with the Devil” να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του κοινού στα early 00s. Επιστρέφει το 2003 με το Revolutionary Vol.2, το οποίο αγαπήθηκε επίσης πολύ από το κοινό και περιέχει μεταξύ άλλων τα “Point of no Return”, “Obnoxious”, “Peruvian Cocaine”, “Crossing The Boundary”, όπως κάποια ηχητικά που έστειλε στον Immortal o Mumia Abu-Jamal από τη φυλακή.

To 2008 κυκλοφορεί τον τρίτο του δίσκο The 3rd World, τα έσοδα του οποίου διέθεσε για το χτίσιμο ενός ορφανοτροφείου στο Αφγανιστάν. Από τότε και έπειτα δίνει έμφαση στην ακτιβιτική του δράση, την οποία συνεχίζει ακάθεκτα μέχρι τώρα. Επισκέπτεται φυλακές ανηλίκων και δίνει ομιλίες στους τρόφιμους, έχει ασχοληθεί με την προσπάθεια ανοικοδόμησης της Αϊτής μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010, έχει επανειλημμένα διαθέσει νερό και προμήθειες σε πρόσφυγες στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ ενώ από το 2020 έχει ιδρύσει το The Rebel Army Runs το οποίο έχει στόχο την παροχή βοήθειας στους ηλικιωμένους σε φτωχές κοινότητες των ΗΠΑ. Έχει δουλέψει στενά με τους Μαύρους Πάνθηρες, με τον Mumia Abu-Jamal και με μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Dr. Cornel West και Harry Belafonte και έχει δώσει διαλέξεις σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως τα Harvard, Columbia, NYU ενώ έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει εμφανιστεί ζωντανά στα μεγαλύτερα δίκτυα των ΗΠΑ. Μουσικά έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του Hip Hop οπως KRS ONE, Chuck D, Sick Jacken, Dead Prez, Vinnie Paz, DJ Green Lantern, Mos Def κά. Συνεχίζει ασταμάτητος τις περιοδείες του, με έσοδα από τις οποίες χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τις δράσεις του ανά την υφήλιο.

📍 Arch Club, Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι
🕣 Doors open 20:30

🎟️ Early Bird 20€
🎫 Presale 25€
🎫 Door 30€

𝗜𝗠𝗠𝗢𝗥𝗧𝗔𝗟 𝗧𝗘𝗖𝗛𝗡𝗜𝗤𝗨𝗘 (US)
bottom of page